Försommar weekend till Tyskland, Husum & Flensburg!

Avresedatum:
Söndag 7 juni – Onsdag 10 juni
4.295:-/person
Enkelrumstillägg: 590:-/person

Denna resa är inställd!

Avresa:
Östergötland

Vår årligt återkommande försommar weekendresa i anslutning till den svenska nationaldagen går år 2020 via kryssning med Stena Line från Göteborg till Kiel. Sedan vidare resa med vår buss från Kiel till Husum & Flensburg.

Beskrivning

Vår årligt återkommande försommar weekendresa i anslutning till den svenska nationaldagen går år 2020 via kryssning med Stena Line från Göteborg till Kiel. Sedan vidare resa med vår buss från Kiel till Husum & Flensburg.

Husum

Vid Nordsjöns strand ligger den lilla charmiga kuststaden Husum. Här kan vi njuta av martim stämning. Promenera längs stadens Kulturstråk för att upptäcka stadens allra viktigaste historiska platser. Det gamla rådhuset, Marien kyrkan, Theodor Storms barndoms-hem. Museet, det Unesco–listade världsnaturarvet Wattenmeer, nationalparken som är Tysklands största (som ligger till 68%under vattnet). För att inte tala om maten, iden gamla fiskestadens gränder finner ni ett flertal gourmet-restauranger och hamnkrogar. Ett tips i matväg är grönkålen. Kålen anses vara regionens specialitet och finns att avnjuta i olika varianter på flertalet restauranger.

Flensburg

Är på många sätt väldigt lik Husum. Flensburg är en blandning av gammalt och nytt, vackra gamla byggnader i Gamla stan omgivna av moderna runt omkring. Typiskt för staden är en myckenhet av vatten, grönska och frisk luft. Flensburg är kanske allra mest känt för sin romtillverkning. Tidigare fanns många tillverkare, numera finns bara en enda kvar. För oss nordbor är Flensburg mest bekant som inköpsstad då den ligger så nära danska gränsen.

Glöm ej att ta med giltigt pass!

Reseschema

Söndag 7 juni 2020 dag 1

Avresa från respektive påstigningsort vid morgon / förmiddagstid. Vi reser med bussar från Östergötland & Närke. De båda bussarna & resenärerna sammanstrålar kl.12.30 i Ödeshög vid Rasta där vi stannar 1 timme så var och en kan köpa sin egen lunch. Kl.13.30 tar vi plats i bussen igen, denna gång i gemensam buss som tar oss vidare på resan med siktet inställt mot Göteborg. Kl.16.30 ankommer vi Göteborg. Kl.17.45 lägger Stena Line färjan ut från hamnen. Vi bor på färjan i dubbelhytter, kategori insides, med golvstående sängar. Vi får äta middagsbuffé andra sittningen på båten vilket betyder att vi har bord reserverade kl.20.00. Kvällsbuffé inkl. husets öl/vin ingår i resans pris. Trevlig kväll!

Måndag 8 juni 2020 dag 2

Frukostbuffé äter vi på båten innan den kl.09.15 angör hamnen i Kiel. Vi tar plats i vår buss och kör 10-15 min. för att komma till Citti Markt, Mühlendamm, Kiel. För att få ut bästa möjliga tid i de båda städerna vi reser till väljer vi att göra gränsshopping direkt denna dag i Kiel. Vi stannar cirka 2 tim. på Citti Markt kl.09.30-11.30. Sedan far vi vidare mot Husum där vi räknar med att vara innan kl.13.00. Vi kör fram till hotell Osterkrug där vi skall bo 1 natt. Det är oklart om vi vid detta klockslag får checka in på våra rum. Om rummen inte är klara så lämnar vi in väskorna i hotellets reception och får i så fall checka in senare. Vi tar oss alla an den lilla staden Husum på egen hand. Lunch & middag ordnar var och en för sig själva.

Tisdag 9 juni 2020 dag 3

Frukost på hotellet sedan utcheckning. Kl.08.30 avresa från Husum för 1 timmes resa i bussen mot Flensburg där vi räknar med att vara framme kl.09.30. Shopping eller kultur? Ja, ni väljer själva hur halv-dagen på egen hand i Flensburg spenderas. Bussen släpper av oss vid ZOB (busstationen) i Flensburg. Fri fm/lunch. Vid ZOB samlas vi sedan igen kl.13.00 för att få stadsrundtur i buss och till fots med svensktalande guide. Den guidade turen som tar 2 timmar avslutas med provning av 1 glas Rom inkl. rundvisning på Braasch Rum & Wein, Rote Strasse 26-28. Såklart får vi också efter rundvisning och provning möjlighet att handla med någon av det vi provat från den lilla fabriksshopen. När klockan är kl.15.45 rullar bussen vidare mot Kiel för att i god tid innan färjeavgången checka in vid färjeterminalområdet. Kl.17.30 framme Kiel. Kl.18.45 lägger Stena Line färjan ut från hamnen. Även på hemvägen ingår kvällsbuffé inkl. husets öl/vin. Vi har bord bokade till andra sittningen vilket är kl.20.30. Trevlig kväll!

Onsdag 10 juni 2020 dag 4

Frukostbuffé äter vi på båten innan den kl.09.15 angör hamnen i Göteborg. Vi sitter upp i bussen och kör mot hemorterna. Kl.12.30 är vi tillbaka i Ödeshög igen. Vi stannar vid Rasta 1 timme så var och en kan köpa det man önskar att förtära för att klara vidare färd hem. Kl.13.30 delar vi sällskapet och kör likt utresan sista biten hem i 2 olika bussar. Buss 1 med destination Östergötland och buss 2 med destination Närke. Lite beroende på var vi bor så räknar vi med att nå våra respektive hemorter ett par/tre timmar senare. Detta efter en trevlig kryssningsresa med nya och gamla bekantskaper och besök i de charmiga städerna Husum & Flensburg!

 

I resans pris ingår:*bussresa T&R, *vägskatter, *färja med del i dubbelhytt insides och golvstående sängar, *2 x frukostbuffé samt 2 x middagsbuffé inkl. öl/vin på båten,*1 natt på hotell med del i dubbel.& frukost,*guidad tur i buss och till fots i Flensburg, samt *romprovning i Flensburg.

Hållplatser

Buss avgår (cirka-tider) söndag 7 juni 2020:

09.10 Pålsboda
10.00 Örebro
10.30 Kumla
11.10 Askersund
12.25 Ödeshög

09.45 Hällestad
10.00 Finspång
10.40 Norrköping
12.25 Ödeshög

Exakta tider och påstigningsplatser ser ni på er bokningsbekräftelse/faktura.