Shoppingbussen – tur 4!

Avresedatum:
Tisdag 21 april
299:-/person inkl. förmiddagskaffe med smörgås & lunch

Denna resa är inställd!

Avresa:
Östergötland

Följ med vår shoppingbuss på tur i Östergötland. Bussen åker till olika gårdsbutiker, besöksmål och trevliga platser. På denna resa finns något för alla!

Beskrivning

I resans pris ingår

  • bussresa
  • förmiddagskaffe med smörgås & lunch

Reseschema

Buss avgår:

07.15 Hällestad
07.40-07.55 Finspång
08.30 Norrköping

Hemma i Norrköping: kl.17.00.
Hemma i Finspång:kl.17.30.

Kl.08.45 –10.00 Brinks Gurkor, Kimstad.

Vid ankomst får vi kaffe & smörgås på stående fot med provsmakning av gurkan. Berättelse om företagets verksamhet. Gårdsbutiken erbjuder såklart gurka, bland annat den vita, östgötska saltgurkan som är en östgötsk Kulinarisk delikatess och produkter från lokala producenter.

Kl.10.15–11.15 Orga Kvarn, mellan Skärblacka & Finspång.

Vi delar vårt sällskap i 2 delar för att får rum i de mindre lokalerna.Halva gruppen börjar med Att kika in i valsrummet där mjölet mals, har vi tur är det någon som kan berätta lite om verksamheten. Andra halvan av gruppen går i och handlar i butiken. Sedan växlar vi grupperna.

Kl.11.30-12.30 Björke Vävstuga, mellan Skärblacka & Finspång.

Björke Vävstuga ligger i naturskön landsbygd med väveri, utställningar och butik. Här designas unik svensk inrednings textil som sedan vävs på plats. Vi får höra berättelsen om hur företaget startade, anekdoter och skötsel kring dukarna. Vi titta in i väveriet och handlar såklart i butiken.

Kl.12.45 –13.45 Hejtorps Gårdsmejeri, mellan Skärblacka & Finspång.

Här känner vi kärleken till djuren och osten.Ett väletablerat gårdsmejeri som har getost i runt 20 olika sorter. På hyllorna hittar vi även andra lokala mathantverk såsom marmelader, olja,ostkaka, killing-kött m.m. Liten butik även här så vi delar oss i 2 grupper som växelvis handlar.

Kl.14.00 –15.00 intar vi dagens lunch på Restaurang Hugos, Finspång. Dagens lunch inklusive bordsvatten på tillbringare samt kaffe efter maten.

Kl.15.30 -16.30 Kvillinge Gårdsbutik, Åby.

Först verksamhetsberättelse& kika på djuren sedan blir det shopping. Här köper vi grönsaker från gården, stuts-, lamm-, nöt-kött från trakten, fisk från Vättern och annat smått & gott.