Rain Man – Oscarsteatern, Stockholm

Våren 2022 har vi tyvärr inga avgångar till denna föreställning.

 

Avresa:
Närke

 

I höst flyttar en värdig uppföljare till in på Oscarsteatern!
Publiksuccén RAIN MAN är tillbaka, en generös tidsresa direkt in i 80-talet med både ny och gammal ensemble – på anrika Oscarsteatern.

Beskrivning

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d v s hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper! Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.
Förutom Robert Gustafsson och Jonas Karlsson ser vi guldbaggevinnaren Sofia Ledarp, Uppsalas stolthet Gustav Levin, mångsidige Lars Väringer, Polly Kisch som gjorde succé i ”Zpanska flugan” och Therésè Andersson Lewis direkt från Så som i Himmelen.

Reseschema

11.00 ca. Ankomst till Stockholm, avsläpp i anslutning till Lejonbacken
Egen tid på sta´n till shopping & lunch.

14.45 Bussen hämtar upp vid Lejonbacken för färd mot Oscarsteatern som ligger på Kungsgatan 63. Den som vill tar sig till teatern på egen hand.

15.30 Föreställningen börjar och pågår cirka 2 timmar & 30 minuter? inkl. paus.
Biljetter kategori A, på parkett rad 17 – 19.

18.15 Bussen rullar hemåt från Oscarsteatern, direktresa mot hemorten.

20.45 ca. Åter i Örebro.
21.15 ca. Åter i Kumla.
21.45 ca. Åter i Pålsboda.

Hållplatser

07.25 Pålsboda, bussgaraget.
07.40 Pålsboda, kiosken.
07.50 Kävesta, hpl vid Circle K.
08.00 Kumla, Resecentrum.
08.30 Örebro, Fredsg./Myrorna.